Se och upplev Nora och Bergslagens stora skogar

Nora - en underbart vacker och pittoresk stad med massor av saker att upptäcka och göra. Närheten till Bergslagsskogarna med hyttor och gruvor är påtaglig.

Omgivningarna kring Tallåsen

Framför gården sträcker hästhagarna ut sig med granskogen som fond. Bed & Breakfast Tallåsen står på randen till de stora mäktiga bergslagsskogarna, med Stadsskogens Naturreservat (.pdf) bakom gårdsbilden.

Djur- och fågellivet omkring är tämligen rikt och kan ibland bjuda på överraskningar. Lodjur, björn och varg hör till överraskningarna, medan älg, räv, grävlingar, och rådjur strövar kring. Vintertid är foderbordet laddat med mat och saltsten.

Stadsskogen är perfekt för friluftsliv, mountainbiking, ridning (nära till stallar och ridhus), stavgång eller jogging. Kring Nora finns minst 18 mil mountainbikeleder, från 2,6 till 38 km. Läs mer på www.bergslagstramp.se eller www.bergslagencyclling.se

Sjöar

Det finns ett 70-tal fiskevatten runt Nora, både för ädelfiske och insjöfisk. Fina badvatten kring Pershyttan och i Ekopark Kilsbergen.

Besöksmål och aktiviteter

Nora är fyllt av besöksmål. På 1300-talet etablerades järnhanteringen och Nora Bergslag kom att bli ett viktigt centrum för vår svenska industri. Pershyttan är en genuin och vacker bergsmansby med hytta, gruva, vattenhjul och klensmedja.

I Nora ligger de vackra trähusen på rad i gator lagda i ett tidstypiskt rutmönster. Göthlinska Gården visar stolt upp hur ett orört sekelskifteshem såg ut. Vid vackra Norasjön ligger järnvägsstationen och Nora Turistbyrå samt de vackra lokstallarna.

Besök Nora Turistbyrås hemsida www.visitnora.se - där finns mycket bra information om besöksmål och aktiviteter i Nora överskådligt samlat.

Här är nära naturen och lugnet, men även staden.

 


 

 

 

Bokning & Kontakt

073-525 45 00 


bedandbreakfastinora@gmail.com

Bokningsförfrågan (öppnar ett bokningsformulär) / Priser hittar du här eller längst upp på sidan